25 Ekim 2011 Salı

Erciş Depremi!

Taşınma:   Bundan sonra sizlerle http://www.hamuryen.com adresi üzerinden birlikte olacağız. Buradaki içerikleride yeni alan adının barındırdığı sunucuya taşıyorum herhangi bir durumda benimde yeni adresten iletişime geçebilirsiniz. En kısa sürede görüşmek dileği ile hoşçakalın.  

Önemli: Yazıyı artık http://www.hamuryen.com/ercis-depremi.html adresinden takip edebilirsiniz. 

     Bilindiği üzere 23.10.2011 tarihinde saat 13.41 da ülkemiz büyük bir depremle sallandı. Deprem ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan yeşil Erciş’te yer sarsıntısı olarak. Ülkemizin bazı kendini bilmez kütlelerinde ise beyin sarsıntısı olarak gerçekleşti. Gerçi olmayan beyin nasıl sarsılacak orasıda ayrı bir konu. En son hayatını kaybedenlerin sayısı 432 olarak güncellendi. En büyük dileğimiz bu sayının daha fazla artış göstermemesidir. Erciş ve Van’da yoğun bir şekilde hissedilen deprem 7.2 şiddetinde ve hissedilen olarakta 9 olarak açıklanmıştır. Depremle birlikte Erciş’te 80 yakın binanın çöktüğü bildiriliyor. Çöken bu binaların altında ise 1000 lerce kişi olduğu söyleniliyor. Depremden hemen sonra Kızılay, AKUT, AFAD ve diğer devlet ve sivil kuruluşvar harekete geçmiş, akşam saatlerinde arama kurtarma faaliyetlerine başlanmış.

   Bu kadarı yeterlimidir elbette hayır 17 Ağustostan sonrada görüldüki Türkiye depremlere oldukça hazırlıksız ve yetersizdir. Muhakkak ki bir ilerleme var ama hala yeterli değil. 
   Depremden sonra en dikkat çekici olaylar ise yukarıda da bahsettiğim gibi bazı insan kılıklı kütlelerin kendini bilmez davranışları ve sözleridir. İlk olarak, son dakika olarak deprem haberini veren Habertürk televizyonu spikeri duygu canbaş. duygu canbaş 1972 Ankara doğumlu eski bir TRT spikeridir. Depremi haber verirken sarf ettiği sözler şunlardır. “Deprem her ne kadar Van’da da olsa, hepimiz çok üzüldük.Bu sözler hiçbir aklı selim insanın söyleyeceği sözler değildir.




  İkinci olarak ise Atv de sabah programı yapan cahil bile demeyeceğim kişi tarafından söylenen sözlerdi. Kendi toplumun öncülerinden olarak gören kızına Lidya adını veren kısa akıllının biri olan müge anlı' dır . Kızına verdiği isimden de görüleceği gibi Türk Vatanına, Türk Kültürüne oldukça hakim bir televizyoncudur. Bu şahsiyet ise sabah programında kendisi gibi olan insanlarla birlikte kendini aşan sözlerle bir mesaj vermeye çalışmıştır. Bu mesaj ise şudur” Canımız istediği zaman boyuna taş atıyoruz. Kuş avlar gibi dağlarda vuruyoruz.. Bir şey olduğu zaman hadi Mehmetçik gelsin hadi polis gelsin diyoruz. Biraz da dengeleri kuralım.. Zor günlerde ah canım cicim. Sonra kuş avlar gibi avlamayalım bunları. İnsanlar biraz da hadlerini bilsinler demek istiyorum.” .




   Bu cehaletin tam olarak kendisidir. Bu kişiliği telefonla programına bağlayıp yine Atv sonucusu esra erol’a da Allahtan biraz insalık diliyorum. Hayatlarında belki hiç Ankaranın ötesine geçmeyenlerin bu yorumları yapması ve bunlara oraya çıkıpta bunları söyleme hakkı veren televizyon patronları için tek dileğim birazcık insanlık birazcık vicdandır. Bu cahiller hakkında daha fazla laf söylemek istemiyorum. 
    Bu yorumlar ve bu tür düşünceler beni çok üzmüştür.


M.Ali Alabora'nın sunduğu Heberlerden güzel bir cevap. Lazım o aşıdan bu beyinsizlere.




 
Birazda Erciş'imizde meydana gelen depremle ilgili görselleri paylaşayım sizlerle.



























 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerlendirmeniz için Teşekkürler en kısa sürede cevaplanacaktır.